NIEUWS & EVENTS

Blijf op de hoogte van Roberto's Restaurant
20-08-18

Franz Conde terug als executive chef in Roberto's Restaurant

Amsterdam, 20 augustus 2018: Executive chef Franz Conde (Caracas,1968) is terug in Hilton Amsterdam. Hij bracht er sinds 2007 creatieve banqueting-concepten tot leven, maakte samen met Roberto Payer het kookboek ‘De Pure Italiaanse keuken’ en werd bekend als de specialist van chocolade-gerechten, voordat hij in 2016 naar Hilton Boekarest vertrok. In de Roemeense hoofdstad wachtte een nieuwe uitdaging om de nummer 1 positie van het statige, klassieke Hilton te versterken. Zijn keukenbeleid leidde tot awards voor het ook aldaar gevestigde Roberto’s Restaurant en een gestroomlijnde banquetingorganisatie die de grootste en grootse nationale events moeiteloos tot een succes maakten. Precies op het moment dat het bij Franz begon te kriebelen, kwam de vraag uit Amsterdam of hij terug wilde komen. Nu breekt een nieuwe fase aan om met het getrainde keukenteam van Hilton Amsterdam verdere stappen te zetten. Franz Conde verheugt zich op de komende periode: “Met het vooruitzicht van een jubileumjaar voor Hilton in 2019 én het 25-jaar bestaan van Roberto’s Restaurant dit najaar, kan ik mijn visie op koken en keukenmanagement volop de ruimte geven.”

In de opmaat naar de viering van het 25-jaar bestaan van Roberto’s Restaurant is het team op volle sterkte gebracht. Vanuit Sydney, Australië, trad Raffaele Esposito (Napels,1987) aan als restaurantmanager. Hij is afkomstig uit een Napolitaanse restaurantfamilie en bouwde brede ervaring op als gastheer en manager in Italiaanse en internationaal bekende (sterren)restaurants en werkte voor de gerenommeerde Rockpool Dining Group in Sydney. Hij staat te popelen om het jubilerende Roberto’s Restaurant “te presenteren als een klassieke Italiaanse hangout”, zoals hij het zelf voor ogen ziet.

CV Franz Conde
Geboren in Caracas, Venezuela (1968), begon professioneel te koken in 1987 toen hij een baan aannam als commis de cuisine terwijl hij geologie studeerde aan de universiteit. Hij raakte geïnteresseerd in Slow Food, kreeg de kans te koken voor Italiaanse vertegenwoordigers van deze beweging en vertrok op uitnodiging van hen naar Italië. Hij heeft uiteindelijk nooit als ingenieur gewerkt, maar kwam in de leer bij Antica Osteria del Ponte***, Aimo e Nadia**, San Domenico di Imola** en Enoteca Pinchiorri***. Na deze stages ontwikkelde hij zich als chef in New York, Venezuela en Londen. Hij runde vier jaar een eigen restaurant, Aragua in Dartmouth (GB), en bedacht als culinair consultant prijswinnende gastronomieconcepten voor restaurantgroepen. In 2005 werd hij benoemd tot executive souschef van Ciragan Palace Kempinski Istanbul. Tussen 2007 en 2016 werkte hij in Hilton Amsterdam als executive chef, waarna hij de afgelopen twee jaar in diezelfde positie actief was in Athenee Palace Hilton Bucharest, Roemenië. Zijn belangrijkste persoonlijke waardering kreeg hij als winnaar van de Europese wedstrijd van Hilton Worldwide in 2011: de Chef of Champions.

Franz Conde is columnist voor verschillende gastronomiebladen in Zuid-Amerika en gedurende zijn jaren in Groot-Brittannië was hij ook regelmatig te gast in The Good Food Channel (GB). Zijn hobby is koken met chocola en hij studeert in zijn vrije tijd kunstgeschiedenis en filosofie aan de Britse Open Universiteit

Klassiek Italiaans

Sfeervol Terras
Italiaanse wijnen
Gratis Parking