De pure Italiaanse keuken
De filosofie van Roberto's is eenvoudig maar ingewikkeld: echt Italiaans in elke betekenis van het woord. Om te beginnen betekent het dat je je verantwoordelijk voelt voor het behoud van het culinaire erfgoed en de traditionele gerechten van de Italiaanse cucina.
Het à la carte menu bestaat uit puur Italiaanse gerechten die worden bereid met traditionele ingrediënten, gebaseerd op de seizoenen.
O
R
Antipasti
Mozzarella di bufala campana
23
Buffelmozzarella uit Campania met een selectie van seizoenstomaten
Carpaccio Cipriani
23
Het klassieke recept van Harry’s Bar in Venetië uit de jaren vijftig: dungesneden rauw rundvlees, Cipriani saus
Tonno scottato
25
Gerookte geelvintonijn geserveerd met
een regenboog paprikasalade en een pittige amandelsaus
een regenboog paprikasalade en een pittige amandelsaus
Triglia alla beccafico
22
Rolletje van rode mul gevuld met amandelmeel,
broodkruimels, rozijnen en geraspte pecorino kaas,
geserveerd met een zoetzure uiensalade, sinaasappelsaus
broodkruimels, rozijnen en geraspte pecorino kaas,
geserveerd met een zoetzure uiensalade, sinaasappelsaus
Arancina al ragù e crema di piselli
16
Gefrituurde rijst met rundvlees ragout,
geserveerd op een crème van erwten
geserveerd op een crème van erwten
Parmigiana
21
Gebakken en gesneden plakjes aubergine gelaagd met tomatensaus, buffalo mozzarella, Parmezaanse kaas en broodkruimels
Primi
Risotto al sapore di mare
27
Risotto met rode mul, mosselen, garnalen,
kappertjespoeder, zwarte olijven en zeevenkel
kappertjespoeder, zwarte olijven en zeevenkel
Penne alla Norma
21
Geïnspireerd door Bellini's opera Norma: gebakken aubergines, tomaat, gezouten ricotta en verse basilicum
Bottoni di ceci e cozze
23
Handgemaakte ravioli gevuld met kikkererwten en
citroenrasp, geserveerd met mosselen en fumetto saus
citroenrasp, geserveerd met mosselen en fumetto saus
Spaghetti alle vongole
28
Spaghetti met Adriatische venusschelpen,Voghiera zwarte knoflook DOP en gekonfijte pepers
Tonnarelli con le sarde
25
Spaghettoni met ansjovis,
broodkruimels, wilde venkel, uien en rozijnen
broodkruimels, wilde venkel, uien en rozijnen
Secondi
Pesce spada “a ghiotta”
32
Langzaam gegaarde zwaardvis, ghiotta saus
van tomaten, aardappelen, olijven, aubergines en kappertjes
van tomaten, aardappelen, olijven, aubergines en kappertjes
Spigola al cartoccio
32
Zeebaars gebakken in aluminiumfolie met cherrytomaatjes, kappertjes, olijven, knoflook, citroen en peterselie, geserveerd met aardappelen, olijven, en rode augurk-uiensalade
Bistecca Fiorentina
64
Gegrilde T-bone steak met uw keuze uit 2 bijgerechten (voor twee personen)
Cotoletta di tonno
34
Gebakken tonijn met een panko korst,
geserveerd met een zoetzure salade, amandelkruim, uiensaus
geserveerd met een zoetzure salade, amandelkruim, uiensaus
Caponata Trapanese su crostino di pane
22
Crostino brood met een groentenmix van rode uien, paprika's, courgettes, taggiasche olijven, pijnboompitten, amandelen en Marsala
Pollo ruspante con caponata siciliana
29
Boerderijkip geserveerd met een caponata saus
gemaakt van rode uien, tomatensalsa, rozijnen, basilicum, pijnboompitten en aubergine, broodtuile en ricotta kaas
gemaakt van rode uien, tomatensalsa, rozijnen, basilicum, pijnboompitten en aubergine, broodtuile en ricotta kaas
Contorni
Insalata di scarola riccia
9
Traditionele Napolitaanse salade met pijnboompitten, rozijnen, ansjovis broodkruim en citroendressing
Zucchine fritte e mandorle
6
Gefrituurde courgettes, citroensap en -schil, geroosterde amandelen
Patatine all’erbe
8
Aardappelfrites met lentekruiden
Broccoletti
8
Broccoli met olijfolie, knoflook en chili
Dolci
Tiramisu Roberto’s
16
Het klassieke Roberto’s recept! Savoiardi gedrenkt in espresso,
mascarpone crème met een vleugje Grappa
mascarpone crème met een vleugje Grappa
Cassata siciliana
16
In limoncello gedrenkte Pan di Spagna cake gevuld met ricotta crème
en chocolade chips, bedekt met pure amandelpasta
en chocolade chips, bedekt met pure amandelpasta
Crostata al pistacchio e fichi
18
Een taartje gevuld met pistache crème en huisgemaakte citroenjam, verse vijgen
Gelati
12
(Prijs per 3 bolletjes)
Vanille, Aardbeien, Citroen, Pure chocolade, Kaneel, Pistache
Vanille, Aardbeien, Citroen, Pure chocolade, Kaneel, Pistache
Cannolo siciliano
15
Een gebakken, knapperige cannolo gevuld met ricotta mousse en gekonfijt fruit
L’aperitivo
I COCKTAILS
Negroni
17
Malfy Gin, Martini Riserva Speciale Rubino Vermouth, Martini Bitter
Roberto’s Negroni
17
Martini Rosso Rubino, Martini Bitter, Gin del Professore Monsieur, Acqua Bianca
Americano
17
Martini Riserva Speciale Rubino Vermouth, Martini Bitter, Soda
Negroni Sbagliato
17
Martini Riserva Speciale Rubino Vermouth, Martini Bitter, Prosecco
Martinez
17
Malfy Gin, Martini Riserva Speciale Rubino, Maraschino Liqueur, Orange Bitter
Aperol Spritz
17
Aperol, Prosecco, Soda Water
Spritz Fiero
17
Martini Fiero, Prosecco, Splash Grapefruit Soda
Roberto’s Martini
17
Gin del Professore Monsieur, Vermouth Dry
Ristretto Martini
17
Vodka Plain, Vodka Vanilla, ‘DiNero’ Crema al caffé Berta, Vanilla Syrup
LE BOLLICINE
Masi Moxxé Brut, Cantine Masi
11
Fles 55
Pinot Grigio, Verduzzo.
Prosecco Valdobbiadene ‘Setage’ DOCG Extra Dry
13
Fles 65
Glera, Verdiso.
Franciacorta DOCG, Ca’del Bosco, Prestige Cuvée
20
Fles 100
Chardonnay, Pinot Bianco, Pinot Nero.
Franciacorta DOCG, Ca’del Bosco, Rosé Cuvée
100
Per fles
Pinot Nero, Chardonnay.
ALCOHOL FREE
Bottega Zero White, Sparkling Life, Bottega
8
Fles 40
Gemaakt van witte wijnmost.
Bottega Zero Rosé, Sparkling Life, Bottega
8
Fles 40
Gemaakt van rode wijnmost.
Roberto’s Free
15
Cinnamon Syrup, Lemon Juice, topping up with apple juice
LA BIRRA
Moretti Sale di Mare
9
The unique flavour of Moretti with a mineral note
Moretti, Premium Lager dal 1859
9
A crisp blonde beer with a good malty body that sustains the floral aroma of hop
Moretti Zero, Free Alcohol Beer
9
The distinctive flavour of the Italian lager, without alcohol
Nord Italia
PIEMONTE
Niet alleen truffel, hazelnoten en chocolade. Piemonte staat bekend om zijn brasati in Barolo, soepen en Agnolotti. De blanken zijn rijk aan mineraliteit, terwijl de Nebbiolo-druif wijnen maakt die perfecte metgezellen zijn voor deze rijke gerechten.
Gavi di Gavi DOCG, ‘Minaia’ 2021, Bergaglio
9
Fles 45
White, Cortese
Roero DOCG, ‘Bricco delle Ciliege’ 2021, Almondo
65
Per fles
White, Roero Arneis
Colli Tortonesi DOC, ‘Il Montino’ 2020, Colombera
95
Per fles
White, Timorasso Derthona
Alba DOC, Barbera 2021, Boglietti
55
Per fles
Red, Barbera D’Alba
Langhe DOC, Nebbiolo 2021, Parusso
15
Fles 75
Red, Nebbiolo
Barolo DOCG, ‘Riserva’ 2015, Batasiolo
180
Per fles
Red, Nebbiolo
Barolo DOCG, ‘Briccolina’ 2012, Batasiolo
250
Per fles
Red, Nebbiolo
Barbaresco DOCG 2013, Gaja
400
Per fles
Red, Nebbiolo.
Barolo DOCG, ‘Vigna Rionda’ 2015, Massolino
500
Per fles
Red, Nebbiolo
TRENTINO
De koudste regio drukt zijn kookkunst uit met verwarmende gerechten, van Canederli tot Spatzle. House of Dolomiti-wijnen, de witte wijnen zijn verfrissend en fruitig, de rode diep en tannine.
Südtirol DOC, ‘Puiten’ 2021, Cantina Colterenzio
12
Fles 60
White, Pinot Grigio
Alto Adige DOC, ‘Kerner’ 2020, Villscheider
65
Per fles
White, Kerner
Südtirol DOC, ‘Sand’ 2021, Cantina Colterenzio
80
Per fles
White, Moscato Giallo
Südtirol DOC, Pinot Nero 2021, Cantina Colterenzio
13
Fles 65
Red, Pinot Nero
Südtirol DOC, ‘Mantsch’ Riserva 2019, Cantina Colterenzio
90
Per fles
Red, Lagrein
Alto Adige DOC, ‘Classic’ 2020, Franz Haas
115
Per fles
Red, Pinot Nero
VENETO
Bigoli, Polenta: men heeft altijd gedacht dat de keuken van Veneto de rijkste is, en is daarom perfect te combineren met de minerale lokale druivensoorten Garganega en Corvina.
Soave DOC, ‘Classico’ 2021, Suavia
45
Per fles
White, Garganega
Chiaretto DOC, ‘Granara’ 2021, Tommasi
10
Fles 50
Rose, Corvina, Molinara, Rondinella
Soave DOC, ‘Monte Carbonare’ 2021, Suavia
14
Fles 70
White, Garganega
Bardolino DOC 2021, Massimo Ronca
8
Fles 40
Red, Corvina
Valpolicella DOCG, Ripasso 2019, Corte Sant’Alda
80
Per fles
Red, Corvina, Corvina Grossa, Rondinella
Valpolicella DOCG, Amarone Classico 2016, Tommasi
180
Per fles
Red, Corvina, Rondinella, Molinara
SOMMELIER’S CHOICES FROM NORTH
Lugana DOC, ‘Le Fornaci’ 2022, Tommasi
65
Per fles
White, Lugana
Colli Orientali DOC, ‘Eclisse’ 2020, La Roncaia
90
Per fles
White, Sauvignon Blanc, Picolit.
Rubicone IGT, Sangiovese 2021
55
Per fles
Red, Sangiovese
Colli Orientali DOC, ‘Refosco’ 2016, La Roncaia
130
Per fles
Red, Refosco dal Peduncolo Rosso
Centro Italia
TOSCANA
Beroemd om zijn oliën en steaks, is de Toscaanse keuken gebaseerd op het gebruik van de meest verse en eenvoudigste ingrediënten van het seizoen. Classic Sangiovese en Super Tuscan melanges zijn de tanninebalans voor de lichte Triglie Livornese of de krachtige Bistecche!
Tre Venezie DOC, ‘Gabbiano’ 2022, Cavaliere d’Oro
40
Per fles
White, Pinot Grigio
Chianti DOCG, ‘Castello di Gabbiano’ Riserva 2017, Cavaliere d’Oro
80
Per fles
Red, Sangiovese
Toscana IGT, ‘Scantianum’ 2021, Vignaioli Morellino Scansano
10
Fles 50
White, Vermentino, Ansonica
Bolgheri DOC, ‘Il Bruciato’ 2021, Guado al Tasso Antinori
20
Fles 100
Red, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah
Toscana IGT, ‘Mezzo Braccio’ 2019, Tenuta Monteloro Antinori
110
Per fles
White, Riesling
Brunello di Montalcino DOCG, ‘Gemini’ Riserva 2015, Cantine La Serena
160
Per fles
Red, Sangiovese
Toscana IGT, ‘Scantianum Rosato’ 2021, Vignaioli Morellino Scansano
10
Fles 50
Rose, Sangiovese, Ciliegiolo
Brunello di Montalcino DOCG, ‘Pian delle Vigne’ 2017, Marchesi Antinori
210
Per fles
Red, Sangiovese
Chianti DOCG, ‘Gabbiano’ Classico 2021, Cavaliere d’Oro
50
Per fles
Red, Sangiovese
Bolgheri DOC Superiore, ‘Guado al Tasso’ 2019, Guado al Tasso Antinori
500
Per fles
Red, Sangiovese
UMBRIA
De regio Umbrië, ook wel ‘cuore verde d’Italia’ (het groene hart van Italië) genoemd, staat bekend om zijn witte truffels, schapenkaas en witte wijnen.
Umbria IGT, ‘Bramito della Sala’ 2021, Castello della Sala Antinori
70
Per fles
White, Chardonnay
Umbria IGT, ‘Conte della Vipera’ 2021, Castello della Sala Antinori
90
Per fles
White, Sauvignon Blanc, Sémillon
Umbria IGT ‘Cervaro della Sala’ 2020, Castello della Sala Antinori
180
Per fles
White, Chardonnay, Grechetto
MARCHE
Rijke pastagerechten, gebarbecued vlees, eenvoudige stoofschotels zijn de meest voorkomende gerechten in de keuken van Marchigiane. Wijnen van lokale druivenrassen geven de zuurgraad en de fruitigheid om de smaken in evenwicht te brengen.
Verdicchio DOC ‘Raggi d’uva’ 2021, Boccafosca
7
Fles 35
White, Verdicchio Castelli di Jesi
Marche IGT, ‘Chicca’ 2021, Pantaleone
50
Per fles
White, Passerina
Marche DOC, ‘Onirocep’ 2020, Pantaleone
60
Per fles
White, Pecorino
Conero Riserva DOCG, ‘Cúmaro’ 2016, Umani Ronchi
110
Per fles
Red, Montepulciano
Rosso Piceno DOC ‘Raggi d’uva’ 2021, Boccafosca
8
Fles 40
Red, Montepulciano, Sangiovese
ABRUZZO
Arrosticini, Ventricina, Agnello en Pecora zijn de vier kardinale punten van de typische Abruzzo-keuken. De beruchte Montepulciano-druif maakt wijn om die sterke smaken op een stijlvolle manier te combineren.
Trebbiano DOC ‘Terrana’ 2022, Nicodemi
9
Fles 45
White, Trebbiano d’Abruzzo
Montepulciano DOC ‘Terrana’ 2021, Nicodemi
9
Fles 45
Red, Montepulciano d’Abruzzo
Trebbiano DOC ‘Notari’ Superiore 2019, Nicodemi
60
Per fles
White, Trebbiano d’Abruzzo
Colline Teramane Superiore DOCG ‘Notari’ 2019, Nicodemi
65
Per fles
Red, Montepulciano d’Abruzzo
Colline Teramane Riserva DOCG ‘Neromoro’ 2016, Nicodemi
120
Per fles
Red, Montepulciano d’Abruzzo
Sud Italia e Isole
CAMPANIA
De keuken van de Parthenopean omvat zowel de zee als het land, waardoor een scala aan zeer veelzijdige gerechten ontstaat. De lokale druivenrassen groeien op vulkanische bodem en drukken de minerale smaken uit de Vesuvio uit.
Campi Flegrei DOC Falanghina 2021, La Sibilla
45
Per fles
White, Falanghina
Greco di Tufo DOCG 2020, Le Ormere
13
Fles 65
White, Greco di Tufo
Fiano di Avellino DOCG 2019, Sarno 1860
75
Per fles
White, Fiano di Avellino
Campi Flegrei DOC, Piedirosso 2021, La Sibilla
9
Fles 45
Red, Piedirosso
Campi Flegrei DOC, ‘Vigna Madre’ 2015, Sibilla
68
Per fles
Red, Piedirosso
Taurasi DOCG 2017, Donnachiara
85
Per fles
Red, Aglianico
PUGLIA
De Cucina pugliese is erg gehecht aan tradities en zijn olijven, die enkele van de beste oliën in Italië maken. De wijndruiven zijn een erfenis van de Grieken die deze cultuur al eeuwenlang beïnvloeden.
Castel del Monte DOC, ‘Pietrabianca’ 2021, Bocca di Lupo Antinori
85
Per fles
White, Chardonnay, Fiano
Puglia IGT, Chardonnay 2022, Tormaresca Antinori
11
Fles 55
White, Chardonnay
Salento Rosato IGT, ‘Calafuria’ 2022, Tormaresca Antinori
12
Fles 60
Rose, Negramaro
Salento IGT, ‘Torcicoda’ 2020, Tormaresca Antinori
75
Per fles
Red, Primitivo
Salento IGT, ‘Neprica’ 2021, Tormaresca Antinori
11
Fles 55
Red, Primitivo
Salento IGT, ‘Negramaro’ Masseria Maime 2019, Tormaresca Antinori
82
Per fles
Red, Negroamaro
SICILIA
Arancini, Pasta alla Norma, Cannoli. Sicilië staat wereldwijd bekend als een van de beste regio's van Italië en de wijnen zijn een explosie van mineraliteit en vulkanische smaken. Nero d'Avola en Grillo zijn opvallend bekend in heel Europa.
Sicilia DOC, ‘Core’ 2019, Feudo Montoni
70
Per fles
Red, Perricone
Sicilia DOC, ‘Masso’ 2022, Feudo Montoni
60
Per fles
White, Catarratto
Sicilia DOC, ‘Timpa’ 2022, Feudo Montoni
10
Fles 50
White, Grillo
Etna Bianco DOC, ‘Guardoilvento’ 2021, Pietro Caciorgna
80
Per fles
White, Carricante
Sicilia DOC, ‘Lagnusa’ 2020, Feudo Montoni
10
Fles 50
Red, Nero d’Avola
Etna Rosso DOC, ‘Guardoilvento’ 2021, Pietro Caciorgna
80
Per fles
Red, Nerello Mascalese
SOMMELIER’S CHOICES FROM SOUTH
Sardegna DOC, ‘Mamuthone’ 2020, Giuseppe Sedilesu
65
Per fles
Red, Cannonau.
Vulture DOCG, ‘Grifalco’ 2018, Damaschito
80
Per fles
Red, Aglianico
Dopo Cena
VINI DOLCI
Moscato d’Asti DOCG, Moscato 2022, La Morandina
12
Dessert wine, Moscato Bianco
Valpolicella DOCG, Recioto della Valpolicella 2018, Corte Sant’Alda
18
Dessert wine, Corvina Grossa , Rondinella
Trani DOC, ‘Kaloro’ Passito Dolce Naturale 2020, Bocca di Lupo Antinori
20
Dessert wine, Moscato di Trani
Marche IGT Bianco, ‘Maximo’ Botrytis Cinerea 2020, Umani Ronchi
25
Dessert wine, Sauvignon Blanc
VINI FORTIFICATI
Dry vermouth, Secco, Mancino
8
Clear, super dry, with flavours of lemon grass, dog rose, marjoram, cardamon.
Amber vermouth, Bianco Ambrato, Mancino
8
Slightly amber, with notes of chamomile, ginger, aloe vera, quinine.
Vermouth del Professore , Vermouth di Torino Rosso
8
Wormwood, Alpine mint, rhubarb, cloves, mace enflavoured.
Antica Formula 1786, Antonio Carpano
8
Bold, rich sweet structure with notes of vanilla and spices.
Chinato Vermouth, Mancino
8
Sweet, fruity with notes of both red and black fruits.
LIQUORI
Limoncello, Villa Massa
10
Lemon liqueur. The most typical italian after meal liqueur
‘DiNero’ Crema al caffé, Distillerie Berta
10
Freshly brewed coffee aroma in a rich, complex liqueur
‘DiMombaruzzo’ Amaretto, Distillerie Berta
10
Almond, cherry, ripe fruit liqueur
Sambuca Extra, Molinari
10
Anise-flavoured liqueur, served with coffee beans on the side
Frangelico, gruppo Campari
10
Rich Texture, pronounced hazelnut flavor, hints of vanilla
AMARI
Ramazzotti, Fratelli Ramazzotti
10
Bothanical distilled, aromatic and herbaceous
Averna, Fratelli Averna
10
Dried flowers, spices and liquorice flavoured
Montenegro 1885, Gruppo Montenegro
12
Vanilla, orange peels and eucalyptus outstanding digestive
Vecchio amaro del Capo, Distilleria Caffo
13
Mint, anise, liquorice flavoured strong, bold amaro
Vecchio amaro del Capo, Distilleria Caffo
13
Mint, anise, liquorice flavoured strong, bold amaro
BRANDY
Vecchia Romagna ‘Etichetta Nera’
19
Distilled from Trebbiano grapes in the French “Charentais” style, the only italian brandy
GRAPPE CHIARE
‘Nibbio’ di Barbera, Distillerie Berta
10
Perfumed, the palate is smooth, with scents of brushwood and fresh flowers
‘Valdavi’ di Moscato, Distillerie Berta
10
Elegant and harmonious bouquet, smooth and pleasantly aromatic taste
‘Bimba’ Acquavite d’uva, Distillerie Berta
12
Pronounced and clear-cut aroma, smooth flavors of rose and berry fruits
GRAPPE BARRICATE
‘Oltre il Vallo’ aged in Scotch casks, Distillerie Berta
14
Explosion of flavors: grape marc, sultanas, dried fruit, almonds, smoke, peat and malt
‘Casalotto’ Acquavite di vino 1989, Distillerie Berta
19
Complex, pervasive, enveloping, with sensations featuring tobacco, cocoa and vanilla