Menukaart

Boek een tafel

De pure Italiaanse keuken

De filosofie van Roberto is eenvoudig maar ingewikkeld: echt Italiaans in elke betekenis van het woord. Om te beginnen betekent het dat je je verantwoordelijk voelt voor het behoud van het culinaire erfgoed en de traditionele gerechten van de Italiaanse cucina.

Het à la carte menu bestaat uit puur Italiaanse gerechten die worden bereid met traditionele ingrediënten en gebaseerd op de seizoenen.

R

L’aperitivo € 40

voor twee personen

De traditie van het Italiaanse aperitivo gaat terug tot het Romeinse Rijk, en is nog steeds erg populair. Niet alleen om te ontspannen, of om je klaar te maken voor de avond, maar ook als een moment van de dag waarop je je vrienden en familie kunt ontmoeten en je kunt genieten van een heerlijk aperitivo, waarbij je je zorgen achter je kunt laten.
Onze selectie van hapjes bestaat uit:
Burrata, Salumi, Bergkazen, Panzerotti, Arancini, Ascolana olijven, Bigné met baccalá, voorproefje van Parmigiana

Antipasti

Burrata alla Roberto’s
20
Apulische burrata, groene witlof, Altamura bonen, Bronte Pistache olie DOP
Baccalá mantecato alla veneziana
25
Een Venetiaanse klassieker uit 1586: gezouten kabeljauw met room, geserveerd op gegrilde polenta
Tartare di tonno
24
Tartaar van geelvintonijn, Siciliaanse caponata
Parmigiana di melanzane
18
Traditionele Siciliaanse Parmigiana
Il Carpaccio sbagliato
23
De “verkeerde” carpaccio: de klassieker, met rucola en Parmigiano Reggiano.
Il Carpaccio 'Cipriani'
23
Het klassieke recept van Harry’s Bar in Venetiё, uit de jaren vijftig: Dungesneden rundvlees, Cipriani saus.

Bruschette

Selezione di bruschette
15
Selectie van 3 bruschette:
Toscaanse zwarte kool en worst,
Venetiaanse kabeljauw in room,
gerookte mozzarella en Emiliaanse "agro di mosto"

La Zuppa

Zuppa di pomodoro
16
Roberto’s tomatensoep, Parmigiano Reggiano, croutons
Ribollita Toscana
18
De her-gekookte:
Toscaanse bonensoep met wintergroenten

Primi

Tagliolini al burro e Parmigiano Reggiano
21
Huisgemaakte tagliolini met oude Parmigiano.
Vraag naar de verkrijgbaarheid van truffel.
Saccottini di Brasato
25
Huisgemaakte Saccottini, gevuld met stoofpot van Piemontees rundvlees.
Geserveerd met hazelnootboter en vin brulé
Penne alla Norma
19
De favoriet van Bellini: penne met tomaat, gebakken aubergine en gezouten ricotta
Linguine alle vongole
26
Linguine pasta met venusschelpjes, D.O.P. zwarte Voghiera knoflook en gekonfijte chili peper
Spaghetti di Gragnano ‘Cacio e Pepe’
23
De onmisbare Romeinse pasta: IGP Spaghetti di Gragnano, pecorino "Crosta Nera", zwarte peper
Risotto al Radicchio
24
Risotto met roodlof, rode wijn en bergkazen

Primissimo € 46

voor twee personen

Om samen te delen:
Ravioli di carne al burro nocciola
Spaghetti 'Cacio e Pepe'
Risotto al Radicchio

Secondi

Pescato del Giorno
48
Verzameling van vis- en zeevruchten naar wens bereid: gegrild, gebakken of in de soep. Geserveerd met venkel gemarineerd in citroen.
Branzino alla plancia
40
Lijngevangen zeebaars, crème van kikkererwt en Toscaanse zwarte kool. Livorno saus
Rombo gratinato
42
Tarbot in een korst van Pecorino kaas, aardappeltjes uit de oven, knoflook crème.
Pollo al Marsala
36
Kipfilet gegaard in boter en salie. Paddenstoelen uit het seizoen en Salsa al Marsala
Guancia di vitello al Barolo
42
Gestoofde kalfswang in Barolo wijn, geserveerd met aardappelcrème
Cotolette di agnello
45
Gepaneerde lamskoteletten, Savoia kool, rozemarijn aardappels

Contorni

Insalata verde
7
Groene seizoenssalade met Balsamico
Insalata di cicoria
7
Salade van rode andijvie en sinaasappel met jonge balsamico
Funghi di stagione
10
Gesauteerde paddenstoelen
Cavolo nero
6
Toscaanse zwarte kool met citroen en olijfolie
Patate al rosmarino
6
Geroosterde aardappels, chili mayonaise
Broccoletti all'aglio, olio e peperoncino
8
Brocoletti met olie, knoflook en chili

Dolci

Fondente al cioccolato
16
Warme chocoladetaart, vanille ijs
Tiramisú
15
Het klassieke Roberto’s recept! Savioardi gedrenkt in espresso, mascarpone crème met een vleugje Grappa
Cremoso di Pistacchi
14
“Parfait” van pistachenoten geserveerd met bloedsinaasappels
Torta della Nonna
13
Oma’s taart: ‘’frolla crust’’, banketbakkersroom en pijnboompitten
Gelati
5
(Prijs per bolletje)
Vanille, Aardbeien, Citroen, Pure chocolade, Koffie, Pistache

L’aperitivo

I COCKTAILS
Roberto’s Spritz
12
Met sinaasappelschil doordrenkte Berto Aperitivo en Berto Bitter, Prosecco, sodawater.
Apollolan Negroni
12
Met tijm doordrenkte Malfy Gin, Carpano Antica Formula vermout, Campari Bitter.
Lady Negroni
13
Italicus Bergamot Rosolio, Campari met roze peper, Mancino Ambrato vermout.
Franciacorta Cocktail
15
Vanillesiroop, Italiaanse cognac Vecchia Romagna, Ca' del Bosco Franciacorta.
LE BOLLICINE
Masi Moxxé Brut, Cantine Masi
9 Fles 45
Pinot Grigio, Verduzzo.
Prosecco Valdobbiadene ‘Setage’ DOCG Extra Dry
12 Fles 60
Glera, Verdiso.
Franciacorta DOCG, Ca’del Bosco, Prestige Cuvée
16 Fles 80
Chardonnay, Pinot Bianco, Pinot Nero.
Franciacorta DOCG, Ca’del Bosco, Rosé Cuvée
100 Per fles
Pinot Nero, Chardonnay.
ALCOHOL FREE
Bottega Zero White, Sparkling Life, Bottega
6 Fles 30
Gemaakt van witte wijnmost.
Bottega Zero Rosé, Sparkling Life, Bottega
6 Fles 30
Gemaakt van rode wijnmost.
LA BIRRA
Birra Antoniana Marechiaro, Bionda Premium, Birrificio Antoniano
7
Een fris blond bier met een goede moutige body die de kruidige en bloemige aroma's van hop ondersteunt.
Birra Antoniana Altinate, Italian Pale Lager, Birrificio Antoniano
8
Diep goudgehopt pils, bleke kleur, romige textuur. Intense, elegante fruitigheid. Delicate gemoute afdronk.

Nord Italia

PIEMONTE
Niet alleen truffel, hazelnoten en chocolade. Piemonte staat bekend om zijn brasati in Barolo, soepen en Agnolotti. De blanken zijn rijk aan mineraliteit, terwijl de Nebbiolo-druif wijnen maakt die perfecte metgezellen zijn voor deze rijke gerechten.
Gavi DOCG, ‘Minaia’ 2020, Bergaglio
8 Fles 40
White, Cortese.
Roero DOCG, ‘Bricco Ciliege’ 2021, Almondo
60 Per fles
White, Roero Arneis.
Colli Tortonesi DOC, ‘Derthona’ 2019, Colombera
85 Per fles
White, Timorasso.
Alba DOC, Barbera 2020, Boglietti
50 Per fles
Red, Barbera D’Alba.
Langhe DOC, Nebbiolo 2020, Parusso
15 Fles 75
Red, Nebbiolo.
Barolo DOCG, ‘Riserva’ 2015, Batasiolo
120 Per fles
Red, Nebbiolo.
Barolo DOCG, ‘Briccolina’ 2012, Batasiolo
160 Per fles
Red, Nebbiolo.
Barbaresco DOCG 2013, Gaja
400 Per fles
Red, Nebbiolo.
TRENTINO
De koudste regio drukt zijn kookkunst uit met verwarmende gerechten, van Canederli tot Spatzle. House of Dolomiti-wijnen, de witte wijnen zijn verfrissend en fruitig, de rode diep en tannine.
Südtirol DOC, ‘Puiten’ 2020, Cantina Colterenzio
10 Fles 50
White, Pinot Grigio.
Alto Adige DOC, ‘Kerner’ 2018, Villscheider
60 Per fles
White, Kerner.
Südtirol DOC, ‘Sand’ 2020, Cantina Colterenzio
80 Per fles
White, Moscato Giallo.
Südtirol DOC, Pinot Nero 2020, Cantina Colterenzio
10 Fles 50
Red, Pinot Nero.
Südtirol DOC, Lagrein 2020, Franz Haas
75 Per fles
Red, Lagrein.
Dolomiti IGT, Teroldego 2018, Elisabetta Foradori
95 Per fles
Red, Teroldego Rotaliano.
VENETO
Bigoli, Polenta: men heeft altijd gedacht dat de keuken van Veneto de rijkste is, en is daarom perfect te combineren met de minerale lokale druivensoorten Garganega en Corvina.
Soave Classico DOC 2021, Suavia
40 Per fles
White, Garganega.
‘Monte Carbonare’ DOC 2020, Suavia
12 Fles 60
White, Garganega.
Soave ‘La Rocca’ DOCG 2020, Pieropan
80 Per fles
White, Garganega.
Bardolino DOC 2021, Massimo Ronca
7 Fles 35
Red, Corvina, Rondinella.
Valpolicella DOCG, Ripasso 2018, Corte Sant’Alda
75 Per fles
Red, Corvina, Corvina Grossa, Rondinella.
Valpolicella DOCG, Amarone ‘Garzon’ 2016, Pieropan
160 Per fles
Red, Corvina, Rondinella, Molinara.
SOMMELIER’S CHOICES FROM NORTH
Lugana DOP, ‘Felugan’ 2020, Cascina Feliciana
50 Per fles
White, Lombardia, Lugana.
Colli Orientali DOC, ‘Eclisse’ 2019, La Roncaia
90 Per fles
White, Friuli, Sauvignon Blanc, Picolit.
Venezia Giulia IGT, ‘Ribolla’, Josko Gravner
130 Per fles
White, Friuli, Ribolla Gialla.
Colli Orientali DOC, ‘Refosco’ 2016, La Roncaia
100 Per fles
Red, Friuli, Refosco dal Peduncolo Rosso.

Centro Italia

TOSCANA
Beroemd om zijn oliën en steaks, is de Toscaanse keuken gebaseerd op het gebruik van de meest verse en eenvoudigste ingrediënten van het seizoen. Classis sangiovese en Super Tuscan melanges zijn de tanninebalans voor lichte Triglie Livornese of krachtige Bistecche!
Scantianum IGT 2021, Cantina di Scansano
7 Fles 35
White, Vermentino, Ansonica, Trebbiano, Malvasia.
Vernaccia DOCG 2019, Montenidoli
60 Per fles
White, Vernaccia di San Gimignano.
Canaiuolo IGP Rosato 2021, Montenidoli
12 Fles 60
Rose, Canaiolo.
Morellino di Scansano DOCG 2020, Pupille
45 Per fles
Red, Sangiovese, Alicante.
Bolgheri DOC, Bruciato 2020, Antinori
12 Fles 60
Red, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah.
Chianti Riserva DOCG 2017, Cav. d’Oro
80 Per fles
Red, Sangiovese.
Brunello Pelagrilli DOCG 2017, Pacenti
100 Per fles
Red, Sangiovese.
Brunello Pian delle Vigne DOCG 2013, Antinori
200 Per fles
Red, Sangiovese.
Sassicaia DOC 2012, Tenuta San Guido
450 Per fles
Red, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot.
ABRUZZO
Arrosticini, Ventricina, Agnello en Pecora zijn de vier kardinale punten van de typische Abruzzo-keuken. De beruchte Montepulciano-druif maakt wijn om die sterke smaken op een stijlvolle manier te combineren.
Trebbiano ‘Terrana’ DOC 2020, Nicodemi
8 Fles 40
White, Trebbiano d'Abruzzo.
Trebbiano ‘Notari’ Superiore DOC 2019, Nicodemi
50 Per fles
White, Trebbiano d'Abruzzo.
Montepulciano ‘Terrana’ DOC 2020, Nicodemi
8 Fles 40
Red, Montepulciano d’Abruzzo.
Colline Teramane ‘Notari’ Superiore DOCG 2019, Nicodemi
65 Per fles
Red, Montepulciano d’Abruzzo.
Colline Teramane ‘Neromoro’ Riserva DOCG 2015, Nicodemi
90 Per fles
Red, Montepulciano d’Abruzzo.
MARCHE
Rijke pastagerechten, gebarbecued vlees, eenvoudige stoofschotels zijn de meest voorkomende gerechten in de keuken van Marchigiane. Wijnen van lokale druivenrassen geven de zuurgraad en de fruitigheid om de smaken in evenwicht te brengen.
Verdicchio ‘Raggi d’uva’ DOC 2021, Boccafosca
7 Fles 35
White, Verdicchio Castelli di Jesi.
‘Chicca’ Marche IGT 2020, Pantaleone
45 Per fles
White, Passerina.
‘Onirocep’ Marche DOC 2020, Pantaleone
60 Per fles
White, Pecorino.
Rosso Piceno ‘Raggi d’uva’ DOC 2020, Boccafosca
11 Fles 55
Red, Montepulciano, Sangiovese.
Marche Rosso ‘Campalliano’ IGT 2018, Vignamato
65 Per fles
Red, Montepulciano, Sangiovese.
SOMMELIER’S CHOICES FROM CENTRAL
Castello della Sala IGT ‘Bramito’ 2021, Marchesi Antinori
65 Per fles
White, Umbria, Chardonnay.
Castello della Sala IGT ‘Bramito’ 2021, Marchesi Antinori
80 Per fles
White, Umbria, Sauvignon Blanc, Sémillon.
Castello della Sala IGT ‘Cervaro della Sala’ 2019, Marchesi Antinori
140 Per fles
White, Umbria, Chardonnay, Grechetto.

Sud Italia e Isole

CAMPANIA
De keuken van de Parthenopean omvat zowel de zee als het land, waardoor een scala aan zeer veelzijdige gerechten ontstaat. De lokale druivenrassen groeien op vulkanische bodem en drukken de minerale smaken uit de Vesuvio uit.
Campi Flegrei DOC Falanghina 2020, La Sibilla
40 Per fles
White, Falanghina.
Greco di Tufo DOCG 2020, Le Ormere
10 Fles 50
White, Greco di Tufo.
Fiano di Avellino DOCG 2018, Sarno 1860
65 Per fles
White, Fiano di Avellino.
Campi Flegrei DOC Piedirosso 2020, La Sibilla
8 Fles 40
Red, Piedirosso.
Campi Flegrei ‘Vigna Madre’ DOC 2015, Sibilla
65 Per fles
Red, Piedirosso.
Taurasi DOCG 2017, Donnachiara
80 Per fles
Red, Aglianico.
PUGLIA
De Cucina pugliese is erg gehecht aan tradities en zijn olijven, die enkele van de beste oliën in Italië maken. De wijndruiven zijn een erfenis van de Grieken die deze cultuur al eeuwenlang beïnvloeden.
Salento IGP ‘Pepenero Bianco’ 2020, Cignomoro
7 Fles 35
White, Bianco d’Alessano, Verdeca, Minutolo.
Puglia IGT ‘Contrade’ , Masseria Li Veli
55 Per fles
White, Malvasia Bianca, Chardonnay.
Salento IGP ‘Girofle’ 2020, Garofano
9 Fles 45
Rose, Negramaro.
Copertino DOC ‘Eloquenzia’ 2017, Garofano
8 Fles 40
Red, Negramaro.
Salento IGT ‘Orion’ 2020, Masseria Li Veli
55 Per fles
Red, Primitivo.
SICILIA
Arancini, Pasta alla Norma, Cannoli. Sicilië staat wereldwijd bekend als een van de beste regio's van Italië en de wijnen zijn een explosie van mineraliteit en vulkanische smaken. Nero d'Avola en Grillo zijn opvallend bekend in heel Europa.
Sicilia DOC, ‘Timpa’ 2021, Feudo Montoni
9 Fles 45
White, Grillo.
Sicilia DOC, ‘Timpa’ 2021, Feudo Montoni
60 Per fles
White, Catarratto.
Etna Bianco DOC, ‘Guardoilvento’ 2020, Pietro Caciorgna
80 Per fles
White, Carricante.
Sicilia DOC, ‘Lagnusa’ 2019, Feudo Montoni
9 Fles 45
Red, Nero d’Avola.
Etna Rosso DOC ‘Guardoilvento’ 2020, Pietro Caciorgna
65 Per fles
Red, Nerello Mascalese.
SOMMELIER’S CHOICES FROM SOUTH
Vermentino di Gallura DOCG, Vermentino 2020, Sa Raja
50 Per fles
White, Sardegna, Vermentino di Gallura.
Cannonau di Sardegna DOC, ‘Mamuthone’ 2020, Giuseppe Sedilesu
60 Per fles
Red, Sardegna, Cannonau.
Aglianico del Vulture DOCG, ‘Grifalco’ 2013, Damaschito
80 Per fles
Red, Basilicata, Aglianico.

Dopo Cena

VINI DOLCI
Moscato d’Asti DOCG, Moscato 2021, Prunotto
11
Moscato Bianco.
Recioto della Valpolicella DOCG, Recioto 2018, Corte Sant’Alda
12
Corvina Grossa , Rondinella.
Vin Santo del Chianti Classico DOC, Vin Santo 2011, Badia a Coltibuono
13
Trebbiano Toscano, Malvasia Bianca Lunga.
VINI FORTIFICATI
Dry vermouth, Secco, Mancino
8
Helder, superdroog, met smaken van citroengras, hondsroos, marjolein, kardemom.
Amber vermouth, Bianco Ambrato, Mancino
8
Licht amberkleurig, met tonen van kamille, gember, aloë vera, kinine.
Vermouth del Professore , Vermouth di Torino Rosso
8
Alsem, Alpenmunt, rabarber, kruidnagel, gearomatiseerde foelie.
Antica Formula 1786, Antonio Carpano
8
Gedurfde, rijke zoete structuur met tonen van vanille en kruiden.
Chinato Vermouth, Mancino
8
Zoet, fruitig met tonen van zowel rood als zwart fruit.
LIQUORI
Limoncello, Deta Distilleria
7
Citroen likeur. De meest typische after meal likeur.
Crema al caffè Dinero, Berta Distillerie
8
Perfecte combinatie van Arabica- en Robusta-koffiebonen, waardoor een likeur met een donkere smaak ontstaat.
Amaretto Originale, Disaronno
9
Geïnfundeerde amandelen om een elegante en zeer zachte drank te produceren.
Sambuca Extra, Molinari
9
Likeur met anijssmaak, geserveerd met koffiebonen erbij.
AMARI
Amaro Ramazzotti, Fratelli Ramazzotti
8
Bothanisch gedistilleerd, aromatisch en kruidachtig.
Amaro Averna, Fratelli Averna
9
Gedroogde bloemen, kruiden en zoethout gearomatiseerd.
Amaro Montenegro 1885, Gruppo Montenegro
9
Vanille, sinaasappelschillen en eucalyptus uitstekende spijsvertering.
BRANDY
Vecchia Romagna ‘Etichetta Nera’
13
Gedistilleerd uit Trebbiano-druiven in de Franse "Charentais" -stijl, de unieke Italiaanse brandewijn.